Ergotherapie


Eergotherapie is een paramedisch beroep dat cliënten leert zo optimaal en zelfstandig mogelijk dagelijkse handelingen en activiteiten uit te voeren in hun eigen woon-, leef- en werkomgeving.

Ergotherapeuten stellen mensen in staat om opnieuw hun dagelijkse activiteiten uit te voeren als dat niet meer lukt door lichamelijke of psychische problemen. Dit kunnen simpele handelingen zijn als eten en aankleden, maar ook meer complexe handelingen die te maken hebben met bijvoorbeeld revalidatie na een ongeluk.

Behandelmogelijkheden

Spalken
De ergotherapeut kan een spalk maken die uw arm of hand rust en steun kan geven, of juist kan corrigeren.

Training & advies
De ergotherapeut helpt u bij het ontwikkelen, herstellen en aanpassen van die vaardigheden die u niet (of nog maar beperkt) kunt uitvoeren. U krijgt ook ergonomische adviezen over hoe u bepaalde handelingen het beste kunt verrichten. Dat kan gaan om dingen op uw werk, in het huishouden, in uw dagelijkse verzorging of bij het uitvoeren van uw hobby’s en sport.

Hulpmiddelen
De ergotherapeut adviseert op het gebied van ondersteunende therapiemiddelen (braces of hulpmiddelen) en kan deze ook aanmeten.

Werkplekonderzoek

De ergotherapeut verricht werkplekonderzoek op de kantooromgeving of in de thuissituatie. Hierbij wordt gekeken naar het ergonomisch instellen van de werkplek en wordt er een advies uitgebracht over het verbeteren van de werkhouding en werkgewoonten.

Producten voor een ergonomische werkplek

Onze ergotherapeuten werken nauw samen met Ergo2work. Zij bieden een ruim assortiment aan ergonomische producten voor de computerwerkplek ter verbetering van de werkhouding.

 

Logo Ergo2Work

 

Bij de eerste afspraak stelt de ergotherapeut aan de hand van een vraaggesprek een behandelplan op. Vervolgens wordt er een afspraak gemaakt om eventueel bij u thuis of op het werk een analyse uit te voeren. Een andere mogelijkheid is dat u wordt ondersteund met hulpmiddelen. Onze ergotherapeut werkt nauw samen met de fysiotherapeuten om ervoor te zorgen zo goed mogelijk kan herstellen of kan leren omgaan met eventuele (tijdelijke) beperkingen.

Direct een afspraak maken?

Bel naar 030-2317551 of maak een afspraak via de website.
Geef bij bijzonderheden aan dat het om ergotherapie gaat.